Autor: Tõnu Toompark • 16. mai 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Arendused imbuvad järjest linnapiirist välja

Järjest lisanduvad uued korterelamute arendusprojektid annavad tunnustust, et elamispindade arendusturg on selgelt kriisist väljunud. Ehkki enamus arendustegevusest koondub Tallinna südalinna, leiab uusi projekte ka linna piiri tagant.

Tallinna lähivaldadest on Rae vald üks atraktiivsemaid elamispindade arenduspiirkondi. Rae valla elamuarendus toimub pea eranditult Peetri külas. Peetri küla asukoha muudab magusaks asjaolu, et see asub Tallinna südalinnale nii kilomeetrites, kui ajaliselt mõõdetana märksa lähemal, kui mõnegi teise linnaosa kaugem ots.

Rae vallas on täna aktiivses pakkumises pisut üle 100 uue korteri, millest 80 asub Peetri külas. Rae valla keskmine uute korterite pakkumishind on 1150 €/m². Samasse suurusjärku jäävad ka Peetri küla pakkumishinnad.

Käesoleva aasta esimese nelja kuuga on maa-ameti andmetel Peetri külas tehtud 32 korteriomanditehingut. Keskmine uute ja vanemate korterite tehinguhind Peetri külas on käesoleval aastal olnud maa-ameti andmetel 1025 €/m², mis ületab kogu valla keskmist ligi 100 € võrra.

Arvestades asjaolu, et maa-ameti ruutmeetrihindades sisalduvad ka rõdud ja terrassid, siis tuleb tõdeda, et reaalsed tehingud tehakse Peetri külas pakkumishinnale lähedaste hindadega.

Viimane korterelamu arendusprojekt, mis Peetri külla on lisandunud, on Hausers Ehituse arendatav Salu tee 65 korterelamud. Sealne hinnatase 1000-1200 €/m² on mõistlikul tasemel ja jääb piirkonna keskmisele õige pisut alla.

Ajastuvaimule kohaselt on Salu tee 65 hoonete puhul tähelepanu pööratud energiakulu vähendavale soojustusele. Privaatse siseõuega Salu tee 65 projekti 18 korterist on tänaseks müüdud ja broneeritud 10 korterit.

Elamispindade arendustegevus on taaskäivitunud. Selle peamine rõhk on küll Tallinna südalinnas, kuid uusi elamispindu vajavad ka teised piirkonnad. Konkurentsivõimelise hinnaga hästi lõpuleviidud projektide jaoks jagub ka linna piiri taga ostjaid.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785