13. mai 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ehitajad: taunime heade käitumistavade rikkumist ehitusturul

Eesti Ehitusettevõtjate Liit (EEEL) kinnitas eile toimunud üldkoosolekul deklaratsiooni, võttes seisukoha konkreetsete tegevuste osas turul, mis on vastuolus ehitusettevõtja hea käitumistavaga.

„Meie liit usub, et deklaratsioonis esitatud punktid on praegusel hetkel ehitusfirmade jaoks tähtsad, sest deklaratsioon kinnitati ühehäälselt,“ sõnas koosoleku läbiviija Arsi Kook Restor AS-ist.

EEEL-i üldkoosolek kinnitas deklaratsiooni, mis taunib teadlikult riigihangete seadusega vastuolus oleva põhjendamatult madala hinnaga pakkumuse tegemine eesmärgiga lepingu täitmise käigus alandada ehituse kvaliteeti ja/või sundida tellijat hiljem tõstma lepingu maksumust.

Samuti taunitakse hankelepingu ühepoolset olulist rikkumist, mille tulemusena hankija/tellija on sunnitud lepingu ennetähtaegselt üles ütlema, hangetel edukaks osutunud pakkuja poolt vahendajate ja varatute ettevõtete kaasamine lepingu täitmisse alltöövõtjate petmise eesmärgil ning partnerite ja/või allhankijate teadlik kaasamine, kes osalevad maksupettustes (fiktiivsed arved, ümbrikupalgad).

Üldkoosolek kinnitas ka EEEL-i juhatuse ja revisjonikomisjoni liikmed. Juhatuse liikmetena jätkavad Tiit Kuuli Oma Ehitaja AS-ist, Toomas Aak NCC Ehitus AS-ist, Tiit Roben Merko Ehitus AS-ist, Arsi Kook Restor AS-ist, Lembit Makstin Teede REV-2-st, Jaano Vink Nordecon AS-ist, Ilmar Link Teede Projektijuhtimise AS-ist, Jaanus Mesak Messiehitus AS-ist, Jaanus Otsa Astlanda Ehitus OÜ-st, Raivo Rand EF Rand & Tuulberg AS-ist ja Märt Luuk Harju Ehitus AS-ist, uue liikmena sai juhatusse Villu Põldmäe Clik AS-ist.

Revisjonikomisjoni liikmetena jätkavad Ivo Aulik Eston Ehitus AS-ist ja Aado Kivi Tartu Ehitus AS-ist ning uueks liikmeks sai Villu Maamägi VMT Ehitus AS-ist.

EEEL-i juhatuse esimees ja juhatuse aseesimees valitakse uue juhatuse esimesel koosolekul, mis toimub juunis.

Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785