12. mai 2011

Valitsus toetab PERHi suurprojektile 52 miljoni eurose riigigarantii andmist

Valitsus otsustas tänasel istungil toetada SA Põhja-Eesti Regionaalhaiglale (PERH) 52,2 miljoni euro ulatuses riigigarantii andmist, mis on tingimus Euroopa Investeerimispangalt (EIB) 43,5 miljoni euro ulatuses laenu saamiseks.

Saadava rahaga ehitatakse valmis haiglakompleksi patoloogia- ja C-korpus ning varustatakse need uute meditsiiniseadmetega.

EIB laen tagab projekti tähtaegse valmimise 2015. aastaks. Lisaks on EIB pakutud laenutingimused võrreldes pankadega soodsamad – oodatav intressimäär on 6 kuu Euribor + 0,3 protsenti ning laenu tagasimaksmise tähtaeg on 2035. aasta. Riigigarantii andmise lõpliku otsuse teeb riigikogu.

Riik annab sarnaseid garantiisid vaid erandjuhtudel. PERHi projekti garanteerimisega toetab riik suuremahulist tervishoiuprojekti, mis tõstab märkimisväärselt meditsiinisüsteemi efektiivsust. Valmivad haiglakompleksid koondavad kokku kõrgtehnoloogilised ja erialaliselt nõudlikud raviteenused ning aitavad katta kasvavat vajadust meditsiiniteenuste järele. PERHi laenu mõjuga valitsussektori tasakaalule on arvestatud riigi eelarvestrateegias.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785
Hannes RummReklaamimüügi projektijuhtTel: 518 4688