21. aprill 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

K-Kate: turul on 4,5 peatöövõtjat, kellele julgeme tööd teha

Katuste ja fassaadide ehitusega tegeleva K-Kate Katusekattetööd OÜ müügijuht Riho Reispass rääkis, et ehitusfirmade üksteisele võlgu olemine on jätkuvalt üliterav teema.

"Minu hinnangul on Eesti turul 4,5 peatöövõtufirmat, kellele julgeb tööd teha ja pole paanilist hirmu, et raha kätte ei saa. Elu muudkui õpetab ja meie oleme oma panuse jätnud pea kõigile suurematele peatöövõtjatele, kes pankrotti läinud. Kuidas saavad edasi tegutseda firmad, kes jätavad objektid pooleli, on totaalselt võlgu ja ikka võidavad pakkumisi?" küsis ta retooriliselt.

"Kahjuks leidub ikka veel tellijaid, tarnijaid ja alltöövõtjaid, kes Facioga-Rägaga koostööd teevad. Show käib edasi," lisas ta.

Eratellijaid on küll rohkem kui eelmisel aastal, ent firmade finantsolukord on tänavu tunduvalt kehvem kui mullu, kommenteeris Reispass turuseisu. "Väga vähe on hästi kapitaliseeritud ettevõtteid, alltöövõtu sektor kiratseb, peatöövõtja mõtleb ainult hinnale. Lähtume põhimõtetest, et pakkumise teeme ja lepingu sõlmime vaid nende firmadega, kust raha kindlalt kätte saab, ning hinnarallidega kaasa ei lähe," rääkis ta. Peatöövõtja, järelevalve, tellija on tema sõnul oma nõudeid kogu aeg suurendanud ning alltöövõtja jääb nende nõudmiste vahele.

"President Ilves pani uuele riigikogule südamele, et ühe esimese asjana tuleks riigihangete seadust muuta. Ehitajad ootavad juba pikisilmi!" sõnas Reispass.

 

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785