Autor: Meelis Mandel • 20. aprill 2011

Välisehitajate vajadus Soomes kasvab

Soome ehitusfirmadel on sõnum äsjaste valimiste suurvõidu saanud põlissoomlastele: välistööjõudu on vähemalt ehituses järgnevatel aastatel vaja juurdegi, kirjutab Kauppalehti.

„Välistööjõu hulk Soomes on nelja aastaga kahekordistunud. Välistööjõu osakaal Soome ehitustel kasvab ka järgmised neli aastat,“ lausus Soome ehitusettevõtete liidu RT juht Tarmo Pipatti. Välisehitajatest on Soomes praegu kõige enam eestlasi, hinnanguliselt ulatub välistööjõu osakaal Soome ehitusobjektidel 15%ni.

RT juht tuletas meelde, et ehitusalal läheb pensionile sel aastakümnel kuni 80 000 soomlast ja praegune koolitatavate hulk ei ole piisav selle augu täitmiseks. Hinnanguliselt tuleb tänavu Soome kutsekoolidest välja 2500 ehitajat, kuid pensionile jääb 5000 ehitajat.

 

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785
Hannes RummReklaamimüügi projektijuhtTel: 518 4688