11. aprill 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Silbeti Ploki pankrotivara ostis Viru Keemia Grupp 

Reedel omandas Viru Keemia Grupp AS Kohtla-Järve Ahtme linnaosas asuva, mullu augustis pankrotistunud Silbeti Plokk OÜ pankrotivara 615 000 euroga.

„Kahtlemata on põlevkivi ümbertöötlemise sektorile Silbeti Plokk OÜ näol tegemist strateegiliselt olulise ettevõttega. Sibeti Plokki varade omandamisega saame kaasaegsete tootmisliinidega ettevõtte, mis suudab ehitusmaterjali tootes ära kasutada olulises osas põlevkivi ümbertöötlemisel tekkivaid jäätmeid," kommenteeris ostu VKG juhatuse esimees Priit Rohumaa ja lisas et eesmärk luua uuesti ligi 200 töökohta, mida ettevõte kunagi regioonile andis.

Enne oma tootmistegevuse peatamist oli Silbeti Plokk OÜ üheks regiooni arvestatavaks tootmisettevõtteks, mille tegevusalaks on põlevkivituhast ehitusplokkide tootmine. Silbeti Plokk pankrotihaldur pani ettevõtte tervikvara detsembris enampakkumisele 22 miljoni krooniga, veebruaris oli vara alghinnaks 1 miljon eurot. Poorbetoonitoodete tootmisega tegelenud ettevõtte tervikvara hulka kuulusid Kohtla-Järvel Ahtme mnt-l asuvad kinnistud, neil paiknevad seadmed, materjalid, väikevahendid ja muu vara. Tervikvara müügiga lähevad omandajale üle ka töösuhted 13 töötajaga.

VKG juhatuse hinnangul on tegu kontserni jaoks pikas perspektiivis kasuliku projektiga kuna ehitusplokkide tootmine kasutab toormena põlevkivi ümbertöötlemisel tekkivaid jäätmeid. Pikas perspektiivis on edukas selline põlevkivi ümbertöötlemise väärtusahel, mis kasutab ära põlevkivi orgaanilise ja ka mineraalse  potentsiaali. Uuendatud tootmisprotsessi käivitamise korral õnnestub ettevõttel taaskasutada mitusada tuhat tonni ohtlikke jäätmeid.  

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785