Autor: Birjo Must • 11. aprill 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Aeroci juht: Silbet Plokk poleks andnud täiendavat konkurentsieelist

Meie jaoks ei oleks Silmet Plokk andnud täiendavat konkurentsieelist, kuna oleme keskendunud energiatõhusate poorbetoontoodete tootmisele, mida Silbeti plokitehases ei ole võimalik toota, rääkis Aeroc ASi juhatuse esimees Ivar Sikk.

Viru Keemia Grupp teatas täna, et omandas reedel Kohtla-Järve Ahtme linnaosas asuva, mullu augustis pankrotistunud Silbeti Plokk OÜ pankrotivara 615 000 euroga. Enne oma tootmistegevuse peatamist oli Silbeti Plokk üheks regiooni arvestatavaks tootmisettevõtteks, mis tegeles poorbetoonitoodete tootmisega.

„Aeroc ei näinud Silbeti Plokk pankrotivara omandamisest sünergiat, kuna see ei oleks andnud meie jaoks täiendavat konkurentsieelist,“ rääkis Sikk.

Siku kinnitusel on ettevõte keskendunud energiatõhusate poorbetoontoodete tootmisele, mida Silbeti plokitehases, kus põhitoorainena kasutatakse tuhka, ei ole võimalik toota. „Teiseks ootab turg terviklahendust, mistõttu oleme investeerinud armeeritud toodete ehk silluste ja paneelide valmistamisse, milliseid samuti Silbeti tehase olemasolevate seadmetega valmistada ei saa,“ lausus ta.

Siku sõnul ollakse ettevõttes veendunud, et Aeroc suudab olemasolevate tootmisvõimsustega oma Eesti ja Läti tehastes rahuldada lähiaastatel nõudluse kasvu Baltikumi ja Skandinaavia poorbetoontoodete turul. Pakkudes oma klientidele energiatõhusat terviklahendust, on juhi sõnul Aeroci eesmärgiks suurendada turuosa ja kinnistada oma liidri positsiooni eelpool nimetatud piirkonnas.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785