8. aprill 2011

1Partner: turul jätkuvalt europohmell

1Partner Kinnisvara tegevdirektor Martin Vahteri sõnul suurenes märtsis tehingute kogumaksumus statistiliselt ligi kolm korda, kuid reaalselt lõi näitaja üles Kristiine kaubanduskeskuse ostu-müügitehing.

“Kinnisvaraturg kasvas märtsis jõudsalt peamiselt tänu sesoonsusele, kuid aastatagusega võrreldes oli tehingute arv tänavu siiski kaheksa protsenti madalam,” ütles Vahter ja nimetas peamise põhjusena jätkuvat europohmelli.

Tänavu märtsis tehti Tallinnas kinnisvaraga 700 ostu-müügitehingut, mis on 22 protsenti rohkem kui veebruaris. Tallinna korteritehingute arv kasvas märtsis ligi neljandiku, 478 tehinguni. Korterite kogumaksumus tõusis 14 protsenti 22 miljoni euroni. Võrreldes 2010. aasta märtsiga oli korteritehingute arv tänavu kümme protsenti väiksem, kuid kogumaksumus kolm protsenti kõrgem.

Märtsis tõusis Tallinna korterite pinnaühiku maksumus võrreldes veebruariga ühe protsendi, 936 euroni ruutmeetri kohta. Võrreldes eelmise aasta märtsiga on tänavu keskmine pinnaühiku maksumus kaheksa protsenti kõrgem.

Statistika kohaselt müüdi Tallinnas veebruaris kõige kallim korter 468 000 ja odavaim 1000 euro eest.

Märtsis võõrandati Tallinnas 29 eluhoonetega hoonestatud kinnistut, mis on viie võrra enam kui veebruaris. Kalleim elamu leidis ostja ühe miljoni ja odavaim ligi 49 000 euro eest.

Märtsis müüdi Tallinnas 14 elamukrunti, mis on kolme võrra enam kui veebruaris. Kalleim krunt võõrandati ligi 108 000 ja odavaim 21 400 euro eest.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785
Hannes RummReklaamimüügi projektijuhtTel: 518 4688