3. märts 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ministeerium annab ehitustööde pakkujate nimekirja pidamise üle erasektorile

Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium (MKM) annab ehitustööde riigihangete tunnustatud ettevõtjate ametliku nimekirja pidamise õiguse üle erasektori esindajale.

Uue nimekirja pidaja leidmiseks korraldab ministeerium avaliku konkursi.

Nimekirja uuel pidajal tuleb luua usaldusväärne ehitustööde pakkujate andmebaas. Sellise IT-lahenduse tulemusena vähenevad pakkujate kulud riigihangetel osalemiseks ning suureneb riigihangete läbiviimise kiirus. Valdkondlik erasektori organisatsioon tunneb ka paremini riigihangetel osalevate ettevõtete tausta ning omavahelist konkurentsi. Nii saab nimekirja pidaja teha kiiresti ettepanekuid tingimuste rikkuja vajadusel nimekirjast eemaldamiseks.

Ehitustööde riigihangete tunnustatud pakkujate ametlik nimekiri on mõeldud ettevõtjatele, kes osalevad riigihangetes pakkujana ja selle eesmärk on pakkujate esitatavate dokumentide mahu vähendamine. Nimekirjas esitatud andmeid ei ole lubatud pakkujatelt uuesti küsida.

Hankijale annab nimekiri kindluse, et pakkumisel osalev ettevõtja vastab antud tegevusalal tegutsevale ettevõtjale esitatavatele nõuetele, sest kõik vajalikud dokumendid on läbi vaadanud ning ettevõtja on pädevaks tunnistanud spetsialistidest koosnev komisjon.

Vabariigi valitsus otsustas oma tänasel istungil anda majandus- ja kommunikatsiooniministrile volituse sõlmida haldusleping eraõigusliku juriidilise isikuga, kes hakkab tulevikus pidama ehitustööde riigihangete tunnustatud ettevõtjate ametlikku nimekirja. Täna peab nimekirja MKM. Otsused nimekirja kandmise, peatamise ja väljaarvamise kohta teeb ministeeriumi komisjon. 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785