23. märts 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Riigikogu elavdab Tallinna üüriturgu

Paljud uued rahvasaadikud vajavad Tallinnasse elamispinda ning Domus Kinnisvara juhatuse liikme Raul Reino sõnul on üürimaakleritel käed-jalad tööd täis.

"Piltlikult öeldes saabub iga nelja aasta tagant Tallinna üüriturule paarikümnepealine rahvasaadikutest üürilevõtjate armaada, kes tõstab niigi kõrge nõudluse lühiajaliselt lakke. Märtsi viimastel nädalatel on üürimaakleritel igatahes käed-jalad tööd täis," märkis Reino.

Kuna töö asukoht on Toompeal, koondub nõudlus kesk- ja vanalinna piirkonda, kus vaadatakse kvaliteetseid ja möbleeritud kortereid. Eriti nõutud on Reino sõnul 2-toalised üürikorterid, millele järgnevad 3-toalised ja 1-toalised.

"Valida ei ole aga palju, sest pakkumine on möödunud aasta jooksul stabiilselt vähenenud. Rahvasaadikute jaoks muudab valikuvõimalusi veelgi ahtamaks asjaolu, et nii hinna kui ka rahva pahameele kartuses ei julgeta kolida eksklusiivsema hõnguga kortermajadesse nagu Tornimäe 5 ning välja langevad ka pakkumised, kus kinnisvaraomanik eelistab üüritasu saamist sularahas," selgitas Reino.

Riigikogu liikme puhul tähendab üürisuhe ikkagi seda, et üürimaksed teostatakse korrektselt pangaülekannete kaudu ja omanik peab üüritulu deklareerima nii nagu seadusandlus seda ette on näinud. Teiselt poolt on riigikogu liikmed hinnatud üürnikud, kuna nende maksevõimes pole vaja kahelda ja samuti pole suuremat muret vaja tunda korteri heakorra pärast.

 

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785