23. märts 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rebane korruptsioonist: nurga tagant võib ikka midagi leida

Ehitusmaterjalide toode peab vastama teatud nõuetele, mida kontrollitakse, kuid kes otsib, võib mingeid korruptsiooni variante ikka leida, arvas Eesti Ehitusmaterjalide Tootjate Liidu (EETL) tegevjuht Enno Rebane.

Rebase sõnul on korruptsiooni teema pigem küsimus kinnisvara või arendusega tegelejatele, kes puutuvad hästi palju kokku bürokraatiaga.

„Ehitusmaterjalide pool on suhteliselt lihtne, kuna ehitusmaterjalitoode peab vastama teatud nõuetele, ka nende nõuete täidetust kontrollitakse teatud juhtudel läbi sertifitseerimiste – mina ei tea seal korruptsioonist eriti midagi,“ sõnas ta.

 Rebane märkis, et fakt on see, et ehitusmaterjalide valdkond on kitsam ja kes uut ettevõtet looma hakkab, sel tuleb palju bürokraatiaga kokku puutuda.

„Kusagilt nurga tagant ikka võib mingeid variante leida, kui tahta leida. Teistes riikides võib see probleem olla, kuidas toote nõuetele vastavust tõendatakse, aga mina küll ei tea, et see Eestis praegu probleem oleks,“ rääkis Rebane.

Technopolise kontserni juhatuse esimees Keith Silverang ütles intervjuus Äripäevale, et korruptsioon on Eestis probleem. "See on küll varasemaga võrreldes vähenenud, kuid ei ole kadunud," sõnas ta.

Intervjuud Keith Silverangiga saab lugeda homsest Äripäevast.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785