17. märts 2011

Viiratsi veevärgi ehitab Merko Infra

Viljandimaa Viiratsi valla ühisveevärgi- ja kanalisatsioonisüsteemide rekonstrueerimisprojekti teeb Sweco Projekt, peatöövõtjaks on 1,65 miljoni eurose projekti juures Merko Infra.

„Kopa lööme maasse kevadel, valmis saavad rekonstrueerimistööd 2012. aasta suveks,“ rääkis Merko Infra projektijuht Leo Rahu. 1,65 miljoni eurost projekti, mis hõlmab viiel reoveekogumisalal kokku üle 2300 inimese, rahastatakse 85% ulatuses Euroopa Ühtekuuluvusfondist.

Sweco Projekti projektijuhi Mart Taklai sõnul hõlmab rekonstrueerimisprojekt Viiratsi aleviku ja Vana-Võidu, Uusna, Tänassilma ning Valma külade keskasulate ühisveevärki ja –kanalisatsiooni.

 Viiratsi Veevärk OÜ juhataja Kaido Pitkäärt märkis, et kohalikele elanikele tähendavad vee- ja kanalisatsioonivõrkude rekonstrueerimistööd eeskätt normidele vastava joogivee saamist ja süsteemide töökindluse kasvu.

"Vahetatakse välja vanad vee- ja kanalisatsioonitorustikud, rekonstrueeritakse puurkaev-pumbajaamad, reovee pumplad ja puhastusseadmed. Viljandi Veevärgi tarnitava joogiveega ei ole Viiratsis ja Vana-Võidus probleeme, aga Uusna, Tänassilma ja Valma pumbajaamadest tuleb seni ülemäära rauda ja fluoriidi sisaldav vesi. Veetöötlusjaamade rajamisega saame nendest tülikatest ainetest joogivees  lahti. Reoveepuhastite rekonstrueerimisega Uusna, Tänassilma ja Valma külades paraneb ka Tänassilma jõe ja Võrtsjärve olukord,“ selgitas Pitkäärt.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785
Hannes RummReklaamimüügi projektijuhtTel: 518 4688