14. märts 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ida-Virumaa korteriturul olulisel kohal sundmüügid

Ida-Virumaa korteriturg on Ober-Hausi Kinnisvara AS analüütiku Rain Räti hinnangul samal tasemel kui eelmise aasta alguses. Ehkki müüjad on veendunud jätkusuutlikus hinnatõusus, moodustavad olulise osa korteriturul sundmüügid.

"Vastupidiselt üldlevinud arvamustele, et Ida–Virumaal ostavad välismaalased kokku kinnisvara, ei ole vähemalt reaalsete tehingute baasil käesoleva aasta algul välismaalaste osakaal Ida-Virumaal kasvanud, pigem on see vähenemas," rääkis Rätt.

Seoses euro tulekuga on tema sõnul kasvanud nii müüjate kui ostjate huvi sooritada tehingut, kuid sageli on müüjate ootused hinna suhtes liiga kõrged ja ollakse veendunud jätkusuutlikus hinnatõusus. "Samas on kogu korteriturul olulisel kohal sundmüügid. Potentsiaalsed ostjad on muutunud võrreldes buumiajaga teadlikumaks ja nõudlikumaks ning soovivad enne tehingu sooritamist konsulteerida kinnisvaraturgu tundvate spetsialistidega," märkis analüütik.

Sarnaselt eramute ja kruntide turuga jätkub korterite hindade diferentseerumine täpsemast asukohast ja kvaliteedist lähtuvalt. Kui aasta lõpus korterite müügipakkumiste hulk tervikuna langes ja tehingute arv tõusis, siis käesoleva aasta alguses on müügipakkumiste arv vaikses tõusutrendis.

Narvas toimub enamik tehinguid hinnavahemikus 300–400 €/m², Kohtla–Järvel 100–150 €/m², Sillamäel 150–200 €/m², Jõhvi piirkonnas 180–250 €/m².

"Kuna üldine korteriturg sõltub siiski kohalikust tarbijast ja ostujõust, siis pakkusid potentsiaalsetele ostjatele huvi eelkõige odavama hinnaklassi väiksemad korterid. Samas on ostja olnud valivam just korteri seisukorra suhtes," sõnas Rätt. Ida-Virumaa korteriturg tervikuna on analüütiku hinnangul samal tasemel kui eelmise aasta alguses.

 

 

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785