11. märts 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maardla vastased: valitsus tõmbas meile "koti pähe"

Ametist lahkuv valitsus võttis eilsel istungil vastu varem kaks korda tagasi lükatud ehitusmaavarade arengukava. Nabala maardla vastaste hinnangul tõmbas valitsus neile "koti pähe", andes arendajaile vabad käed kopp maasse lüüa, vahendas "Aktuaalne Kaamera".

"Täna võeti vastu ehitusmaavarade kasutamise arengukava 2011-2020 ja seal on nüüd Nabala maardla sees," rääkis MTÜ Tuhala looduskeskuse esindaja Ants Talioja.

Keskkonnaminister Jaanus Tamkivi sõnul kaardistab arengukava ehitusmaavarade kasutamise võimalused ja tulevikusuunad. "See on üldine strateegiline dokument ja kindlasti ta ühegi maardla ega karjääri kohta ei ütle, et seal tingimata peab kaevandama või ei tohi kaevandada," lausus Tamkivi.

"Kui peaminister selle kinnitab, siis piltlikult öeldes annab ta allkirja nõiakaevu hävitamise otsusele ja mitte ainult nõiakaevu, vaid tuhandete kaevude hävitamise otsusele," sõnas Talioja, kes ei pea keskkonnahindamist tõsiseltvõetavaks.

Tamkivi sõnul puudutab arengukava Nabala maardlat vaid paari lausega. "Arendajate huvi on kaevandada, omavalitsuse ja inimestega kokkuleppele jõutud ei ole ja kokkuleppel kohalike omavalitsustega on algatatud Nabalas lisauuringud, mis kestavad aastatel 2011-2013, enne seda seal mingit tegevust ei toimu," kinnitas ta.

Valitsus kaalus ka Nabala varu välja jätmist arengukavast, kuid keskkonnaministri sõnul olnuks varu teadlik väljajätmine arengukavast pimesiku mängimine.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785