8 märts 2011

Majatootja: sobivat tootmispinda keeruline leida

Energiasäästlikke moodulmaju tootev Ultrakub OÜ tegevjuht Mihkel Pukk otsis rendipinda tootmise laienemise tõttu ja leidis nõudmistele vastava pinna Kuusalu Tehnopargist.

Nõudmiste nimekirjas olid esikohal kõrged ja laiad uksed ning sisekraana. “Tuleb tunnistada, et liiga palju sobivaid  tootmispindasid Eestis just pole. Arvestatavaid kohti oli alla kümne ning käisime isegi Lõuna-Eestis vaatamas. Seal on hinnad küll soodsad, ent logistilist poolt oleks olnud keerulisem lahendada,” nentis ta, lisades, et Kuusalus said kokku kvaliteet, logistika ja hind. 

“Tallinnas ei olnud hind kaugeltki nii mõistlik. Hinnavahe on tuntav. Ka Kuusalu Tehnopargil endal on huvi saada suuremaid ja stabiilseid rentnikke, sellest kindlasti ka nende hinnapoliitika,” märkis Pukk.

Lõuna-Eesti rendihinnad on Kuusalu omadest veelgi madalamad, kuid odavuse järele pole mõistlik nii kaugele joosta, sest siis kannataks juba logistika. Kuusalu kasuks rääkis Puki sõnul ka see, et kui tootmine hakkab senisest veel paremini minema, on seal suure tõenäosusega võimalik pinda juurde rentida.

2009. aastal alustanud majatootja uus tootmispind oli loogiline jätk tegevuse laienemisele, sest senised ruumid jäid kitsaks. Pealegi on nõudlus energiasäästlike majade järele kasvamas. „Inimesed on taas hakanud mõtlema eluaseme soetamisele ja paljud leiavad, et energiasäästlik maja on ainuke mõistlik variant,“ rääkis Pukk ja lisas, et üsna palju on huvilisi ka Rootsist ja Norrast.

Jaga lugu:
Seotud lood
EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

Ehitusuudised.ee toetajad:

Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen Paapsi
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785