8. märts 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kesklinna tootmismaadele plaanitakse 20 elu- ja ärihoone ehitust

Tallinna linnavalitsus kavatseb võtta vastu Skanska EMV taotlusel algatatud detailplaneeringu, mis võimaldab ehitada Pärnu maantee ja Järvevana tee vahelisele endiste tööstusettevõtete alale elu- ja ärihooned.

Detailplaneeringuga, mille koostamise algatamist taotles Skanska EMV AS, luuakse võimalus rajada 13,32 ha suurusele maa-alale kokku 20 hoonet, neist kõrgeim kuni 16-korruseline elu- ja ärihoone. Ühtlasi näeb detailplaneering ette olemasolevate ärihoonete rekonstrueerimise ja laiendamise või olevas mahus säilitamise.

Planeeritud alale on kavandatud kuni 348 korterit. Parklad on ette nähtud kompaktsetena hoonete alla, kahele või kolmele maa-alusele korrusele.

Planeeringualal asunud tootmishooned on nüüdseks kas lammutatud või büroodeks kohandatud. Kvartalis asuvad näiteks politsei- ja piirivalveameti kasutuses olevad hooned, Honda keskus, Isku mööblikauplus jne. Eri aegadel ja eri tüüpi hoonetega hoonestatud alal ei ole väljakujunenud tervikmiljööd.

Arvestades piirkonna linnaehituslikke eeldusi nagu hästi korraldatud ühistransport ja hea side linna teiste piirkondadega, tehnovõrkude olemasolu, sotsiaalsfääri objektide lähedus ja kaubandus-teenindusettevõtete paljusus - on planeeritud ala lähiala hakanud kujunema linna keskusega sarnaseks piirkonnaks, kus hoonete esimestel korrustel on kauplused või teenindusasutused ja kõrgematel korrustel elu- või bürooruumid. Planeeringus kavandatu elluviimise järel kujuneb alast polüfunktsionaalne ja linnaruumiliselt põnev asum, kus on meeldiv ja mugav töötada ning hea elada.

Detailplaneeringu koostas OÜ Arhitektuuribüroo Ignar Fjuk. Peale vastuvõtmist korraldavad Tallinna linnaplaneerimise amet ja kesklinna valitsus detailplaneeringu avaliku väljapaneku.

Detailplaneeringu koostamine algatati Tallinna linnavalitsuse 30. detsembri 2008 korraldusega. Detailplaneeringu eskiislahendusega sai tutvuda 4.-5. veebruarini 2009 ning detailplaneeringu lähteseisukohtade ja eskiislahenduse tutvustamiseks toimus 6. veebruaril 2009 avalik arutelu.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785