Autor: Anne Oja • 28. veebruar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Arti Arakasest sai Küttemaailma suuromanik

Arco Vara asutajana tuntuks saanud Arti Arakasest sai Eesti suurima kortermajade küttesüsteemide renoveerija OÜ Küttemaailma suuromanik.

Arakasele kuulub nüüd 75% kütteseadmeid importivast ja küttelahendusi pakkuvast Küttemaailmast, ülejäänu omanik on ettevõtte juht Frank Õim.

„Sisuliselt oli tegemist juba möödunud aasta esimesse poolde jäänud arenguga,“ kommenteeris Õim Toomas Mälbergi osaluse liikumist Arti Arakase kätte. „Asjad on nii kujunenud, et meil on Artiga hea tandem – mina usun energiasäästu ja Arti usub minusse, lisades vajaliku strateegilise finantsvõimenduse. Lähme edasi kahekesi,“ lisas Õim.

„Kunagi oli Küttemaailma omanikeringis veel viis inimest. Ma olen nad kõik välja ostnud. See oligi algusest peale minu selge eesmärk,“ kommenteeris Mälbergi osaluse omandamist Arti Arakas.

Arakas põhjendas Küttemaailma investeerimist muu hulgas sellega, et on energeetikat õppinud ning lähema 20-30 aasta jooksul toimuvad kõik suuremad tööd ja liigub raha just küttelahenduste vallas. Ta märkis ühtlasi, et Küttemaailm on orienteeritud mitte niivõrd Eesti turule kui hoopis ekspordile.

Õim ütles, et muutused omanikeringis Küttemaailma igapäevategevust ei puudutanud. „Kavatseme lähiaastatel investeerida jõuliselt väljakujunenud ärimudeli viimisele naaberriikidesse,“ selgitas ta.

Möödunud aasta oli Õime hinnangul Küttemaailmale pärast keerukat kriisiperioodi üsna hea. „Me ei ole veel aastat kokku võtnud, kuid ettevõte tervikuna sai aasta teises pooles hoo sisse ja tegi 2010. aastal selge kasvu võrreldes 2009. aastaga, kuigi osas valdkondades tuli siiski leppida ka tagasilöökidega,“ lisas Õim.

„Sel aastal oleme eeskätt keskendunud saavutatud hoo hoidmisele. Oleme laiendamas oma meeskonda,“ rääkis Õim hetkeseisust.

„Kortermajadele antav renoveerimistoetus elavdaks meie äritegevust kindlasti ning loodame väga, et projekt käivitub sel aastal lubatud mahus,“ rääkis Õim riigi kavast toetada sadade miljonitega energiasäästlikku renoveerimist kortermajades.

Varem on Õim Äripäevale öelnud, et kasvava ettevõtte kasum pole kuigi suur, kuid küttevaldkonnas võib investor loota 7-8% tootlusele.

Swedbanki korteriühistute ja väikeettevõtete finantseerimise valdkonnajuhi Janis Pugri sõnul pole sesoonse laenunõudlusega korteriühistute sektoris sel aastal veel huvi kasvu märgata olnud. „Loodame, et märtsis-aprillis aktiivsus tekib,“ arvas Pugri.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785