23. veebruar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nordecon kaotas lõplikult Kose Aruvalla hanke vaidlustuse

Tallinna Halduskohus jättis eile rahuldamata Nordecon ASi kaebuse Kose-Aruvalla teehanke alusdokumentide kohta.

Halduskohus jättis rahuldamata Nordecon ASi  kaebuse Riigihangete Vaidlustuskomisjoni 22.12.2010 otsuste üle, millega jäeti rahuldamata Nordecon ASi vaidlustused riigihanke „Maantee E263 Aruvalla-Kose teelõigu projekteerimine ja ehitus“ alusdokumentide kohta.

Nii Tallinna Halduskohus kui ka Rahandusministeeriumi juures asuv Riigihangete Vaidlustuskomisjon leidsid, et Nordecon ASi vaidlustatud Aruvalla-Kose teelõigu projekteerimise ja ehituse hanke alusdokumendid ei ole õigusvastased, teatas maanteeamet. Seega lükati eilse kohtuotsusega ümber kõik Nordecon ASi esitatud etteheited hanke alusdokumentide kohta.

„Kohtu positiivset otsust arvesse võttes on Maanteeamet veendunud, et Aruvalla-Kose teise hankemenetlusega on võimalik jätkata ja eeldades hanke jätkumisel pakkujate mõistlikku käitumist on lepinguni võimalik jõuda aprillikuu jooksul,“ ütles Maanteeameti peadirektori asetäitja Märt Puust hanke väljavaateid kommenteerides.

Tema sõnul on ehitustegevusega reaalne alustada käesoleval suvel, kuid kuna lepingu täitmine algab projekteerimisest, siis jääb suuremate ehitustööde algus 2012. aasta kevadesse. Projekteerimis- ja ehitusperioodi kogupikkus on 28 kuud, mis tähendab, et kogu teelõigu valmimine jääb kõigi eelduste kohaselt 2013. aasta suve lõppu.

Hange kuulutati välja mullu 12. novembril, pakkumuste esitamise tähtajaks on 28. veebruar.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785