23. veebruar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kodulaenud 2003. aasta tasemel

Eluasemelaenude käive jätkas jaanuaris Eesti Panga andmeil tagasihoidlikku kasvu. Maht jääb siiski veel 2003. aasta tasemele.

"Sesoonselt väheaktiivses jaanuaris oli käive detsembri omast küll märgatavalt väiksem, kuid võrreldes 2010. aasta jaanuariga kasvas väljastatud eluasemelaenude käive üle 6%. Siiski on 24,4 miljoni euroni ulatunud eluasemelaenude käive võrreldav vaid 2003. aasta alguse tasemega," kommenteeris Viljar Vald, Eesti Panga finantssektori poliitika allosakonna spetsialist.

Eluasemelaenude keskmine intressimarginaal langes enam kui kahe aasta jooksul esimest korda alla 2% taseme, peegeldades Valdi sõnul laenuvõimeliste klientide jaoks soodsaid laenutingimusi.

 2011. aasta esimesel kuul väljastati pikaajalisi laene ja liisinguid Eesti ettevõtetele kokku 105 miljoni euro väärtuses. 2010. aasta jaanuariga võrreldes on kasvanud enamiku majandussektorite, sealhulgas põllumajanduse, tööstuse, ehituse, kinnisvara ja kaubanduse laenumaht.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785