23. veebruar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Colliers: tänavu müüakse veel mitu suurt ärikinnisvara portfelli

Colliersi investeeringute ja hindamise juhi Margus Tinno sõnul on oodata veel mitme suure ärikinnisvara portfelli müüki. Jaanuaris jõudis avalikkuse ette ASi East Capital Real Estate plaan osta kuus kaubakeskuse omanikku.

Colliersi kuuülevaatest selgub, et vaatamata madalale tehinguaktiivsusele nägid analüütikud jaanuaris märke nõudluse kasvamisest üle 1000 ruutmeetriste kontoripindade järele ning vakantsus kaasaegsetes kontorihoonetes jätkab langust, teatas ettevõte.

„Eeldatavasti näitab ka veebruari statistika nõudluse olulist paranemist ja vaba kontoripinna vähenemist kvaliteetsetel kesklinna äripiirkonnas. Lisaks näeme erinevatest päringutest kasvavat nõudlust ka maa järele samas piirkonnas,“ kommenteeris analüütikute igakuist raportit Colliersi investeeringute ja hindamise juht Margus Tinno.

Jaanuarikuus jõudis avalikkuse ette ka informatsioon viimaste aastate suuremahulisima ärikinnisvaratehingu kohta. East Capital Real Estate on läbi viimas tehingut, mille käigus omandatakse valdusettevõttelt Capfield kuus ettevõtet, mis omavad kaubandusobjekte Tallinnas ja Pärnus.

„Tehingu kogumaht on hinnanguliselt 100 miljoni euro kandis. Positiivne uudis on aga see, et meile teadaoleva info kohaselt on oodata veel mitme suure kinnisvaraportfelli müüki,“ ütles Tinno.

Tehingu peatas veebruari alguses konkurentsiamet, sest ASile East Capital Real Estate ja OÜle Capfield kuuluvate Sermo Kaubandus OÜ, Lootsi Arenduse OÜ, Linnasaare Kinnisvara OÜ, Premium Trade OÜ, Topone OÜ ja Norman Group OÜ ametile koondumiseks esitatud teates oli puudusi. Otsus tehingu kohta võib ametist tulla märtsis.

Lisaks selgitas ta, et ostusurve on kasvanud ka kesklinna ärikinnisvara valdkonnas, kus investorid otsivad agressiivselt sisenemisvõimalusi, kui praegused omanikud taas ei soovi veel müüa.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785