Autor: Sirje Rank • 22. veebruar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

DI: Baltimaade odav kinnisvara kutsub ostma

Tänane Rootsi majandusleht Dagens Industri ärgitab rootslasi julgemalt Balti riikide kinnisvaraturu poole vaatama – majandus hakkab kosuma ning kriisiga järsult kukkunud hindades on juba kerget tõusutrendi.

"Näeme taas hinnatõusu ja üürihindade tõusu võimalusi. Jätkavalt kehtib see siiski eelkõige parimate pindade kohta. Siin usume hinnatõusu keskmiselt kümme protsenti 2011. aasta jooksul. Halvemal juhul lükkub hinnatõus hilisemaks, 2012. – 2013. aastasse," ütles lehele Neringa Rastenyte kinnisvara konsultatsioonifirmast Newsec.

Tema sõnul tuleb Balti riikidel tagasi võita rahvusvaheliste investorite usaldus. Ja kõige varem naasevad just Põhjala investorid.

Tehingud on siiski jätkuvalt tagasihoidlikud – mullu ületasid vaid kolm tehingut suurusjärgu 85-90 miljonit Rootsi krooni. Kokku küündisid kolme riigi kinnisvarainvesteeringud mullu 440 miljonile Rootsi kroonile võrreldes 4,5 miljardi Rootsi krooniga 2008. aastal, kirjutas ärileht.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785