4. veebruar 2011

Tartu tahab puitelamute piirkonnad säilitada

Tartus mõeldakse, kuidas säilitada vanade puitmajadega Supilinna ja Karlova ilmet. Koostamisel on uus teemaplaneering, mis keskendub pigem vanade hoonete ja kruntide säilitamisele ja taastamisele ning seab piirangud ka uute hoonete väljanägemisele.

2001. aastal kehtestatud linnaosa üldplaneering võimaldab aga ulatuslikku hoonete lammutamist ning hoonestuse tihendamist uute rajatistega. Tartu teine puitmajade rajoon, Karlova, on Supilinnaga võrreldes õnnelikumas olukorras, vahendab ERR Uudised.

"See linnaosa on kerkinud üsna konkreetse ajaperioodi jooksul ja see hoonestus on üsna ühetaoline. Seal on ka selles mõttes lihtsam, et vähe ruumi on uushoonestusele," ütles Tartu linnavalitsuse arhitektuuri ja ehituse osakonna kultuuriväärtuste vanemspetsialist Reesi Soodla.

Supilinlased seisavad selle eest, et kolmandik elamispindu oleksid ehitatud väiksema sissetulekuga inimestele näiteks üüripindadeks, ent kuidas seda saavutada? Kas katta osa tänavaid munakivisillutisega, samal ajal vibratsiooni vältides? Millised peaksid olema hoonete värvipiirangud? Linnaelanike ettepanekud on oodatud.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785
Hannes RummReklaamimüügi projektijuhtTel: 518 4688