14. jaanuar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Appi, küttearve tuli!

Detsembrikuu üüriarved potsatavad omanike postkastidesse ning rõõmsaks need vaevalt kedagi teevad. Pealtnäha väikese eurosumma taga on peidus kopsakad kulud küttele - üle neljakümne krooni (üle 2,5 euro) ruutmeetri kohta.

AS Kuressaare Soojus juhatuse liige Paul Leemet ütles Saarte Häälele, et 2010. aasta viimane kuu oli möödunud kümnendi detsembrite võrdluses üks külmemaid. Leemet on varem öelnud, et kindlasti ei suurene küttearved kõigil korteriomanikel võrdselt, sest elamud tarbivad soojusenergiat sõltuvalt kütterežiimist ja soojapidavusest erineval hulgal.

Näiteks sai Rae vallas Jüri alevikus renoveerimata-soojustamata majas korteriomanik arve, kus küttekulu ruutmeetri kohta 2,577 eurot ehk 40,32 krooni (teenusepakkujaks Elveso). Aasta eest küsiti detsembrikuu küttekulude eest 1,88 eurot ehk 29,434 krooni; 2010. aasta kõige külmemal kuul - jaanuaris - aga 2,42 eurot ehk 37,858 krooni.

Kirjuta kommentaariumisse, kui palju maksad küttekulu ruutmeetri kohta, kas maja on renoveeritud ja kes pakub teenust! Kui palju on küttekulud aastaga kasvanud?

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785