10. jaanuar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Biodiesel Paldiski pankrotivara müügis vaid 7 miljoni euroga

AS Biodiesel Paldiski pankrotihaldurid Veli Kraavi ja Kalle Mõtsnik müüvad korduval enampakkumisel ettevõtte tervikvara alghinnaga 7 miljonit eurot. Veel mullu septembris oli vara pakkumisel ligi 24 miljoni euroga.

Hinnale ei lisandu käibemaksu. Tervikvara koosseisus lähevad ostjale üle 2035. aastani kehtiv hoonestusõigus Paldiski linnas Rae põik 9 kinnistu suurusega 34 539 ruutmeetrit ning SEB vahendusel liisitud tootmisseadmed ja inventar. Koormatud kinnisasja omanikuna on sisse kantud AS Tallinna Sadam, selgub Ametlikest Teadaannetest.

Kinnistule on seatud 186,8 miljoni kroonine ja 80 miljoni kroonine hüpoteek SEB Panga kasuks. Biodiesel Paldiski vallasvarale on seatud SEB Panga kasuks ligi 2,88 miljoni eurone kommertspant.

Tervikvara koosseisu ei kuulu Biodiesel Paldiski majandustegevusest tekkinud debitoorsed võlgnevused, nõuded kolmandate isikute vastu ega raha arveldusarvetel ning äriühingu kassas.

Mullu septembris müüdi vara enampakkumisel 23,65 miljoni euro suuruse alghinnaga, detsembris oli alghinnaks 12,5 miljonit eurot.

Täiendavalt on võimalik omandada Biodiesel Paldiski pankrotivarast välistatav vara. AS-ile APL Production kuuluv 3000 m³ mahuti on pakkumisel 170 000 euroga. Hinnale lisandub käibemaks 20%. Pakkumisel on ka pankrotivarast välistatud Fortum Termest AS-ile kuuluvad soojustootmise seadmed, mille kasutamistingimuste osas võib Fortum Termest AS-ga täiendavalt kokku leppida.

Kirjalikud ostupakkumised tuleb esitada hiljemalt 16. veebruaril advokaadibüroo Kraavi & Partnerid OÜ-le.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785