7. jaanuar 2011

Jää- ja lumekahjude riski maandab vastutuskindlustus

Lisaks otseselt lume raskusest tulenevale survele hoone konstruktsioonidele, tuleb arvestada riskiga, mida suurenev lume ja jää hulk katusel kujutab maja läheduses olevatele objektidele ja mööduvatele inimestele. RSA Kindlustuse varakindlustuse juht Marek Ratnik soovitab majaomanikule vastutuskindlustust.

"Üsna värskelt on veel meeles eelmise talve mitmed kurvad õnnetusjuhtumid, mille põhjustasid katustelt kukkunud lume- ja jääkamakad," meenutab Ratnik. Parim kaitse selliste õnnetuste vastu on kindlasti hoida katused lume- ja jäävabana. Samas tuiskab katus vahel juba poole päevaga taas täis ning sulaperioodil moodustuvad jääpurikad tundidega.

"Kuna korterelamu katuselt kukkunud lume- või jääkamakate põhjustatud kahjud peab reeglina hüvitama korteriühistu, siis on mõistlik ühe ettevaatusabinõuna kaaluda ka vastutuskindlustust," soovitab Ratnik. Vastutuskindlustuse puhul hüvitab kindlustusselts kahjud, mis on ühistu poolt kolmandatele isikutele õigusvastaselt tekitatud seoses korterelamu valdamisega.

Ta selgitas, et lisaks korterelamu katuselt kukkunud jääkamaka tekitatud kahjudele võib siin enamlevinud juhtumitest nimetada veel näiteks elamu üldveetoru purunemisest või renoveerimistööde käigus tekitatud kahjude hüvitamist korteriomanikele või kolmandatele isikutel. "Sageli hüvitab vastutuskindlustus ka kulud vajalikule õigusabile," märkis Ratnik.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785
Hannes RummReklaamimüügi projektijuhtTel: 518 4688