3. jaanuar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Koger ei saanud eurorahadest ehitatavat Antsla veevärki valmis

Aastavahetusega lõppes võimalus saada euroraha Antsla veevärgi ehituskulude katteks, sest ehitusfirma Koger & Partnerid ei saanud viimase hetkeni toimunud ehitustöödele vaatmata objekti valmis.

Antsla veevärgi ehitust koordiveeriv ASi Võru Vesi arendusjuht Marko Tolga ütles Äripäevale, et on esitatud taotlus abikõlbulikkusperioodi pikendamiseks.

"Koos ASiga Emajõe Veevärk ja Põlva Vesi ASiga oleme esitanud Ühtekuuluvusfondi rahastusotsuse muutmise taotluse, mis edastatakse Euroopa Komisjonile. Muuhulgas oleme taotlenud abikõlbulikuseperioodi pikendamist kuni 1. juulini 2011," lausus Tolga. "Edaspidine asjade käik sõltub, kas taotlus rahuldatakse või ei."

Antsla toruehitustööd on jaotatud kahte ossa: Põhja ja Lõuna piirkonda. Põhja piirkonna torutöid teeb peatöövõtjana AS Koger & Partnerid ning teises AS Facio Ehitus. Facio on torustiku valmis ehitanud, teha on mõningad ülevaatused ja teekatete ning osaliselt taastada haljastus, rääkis Tolga vahetult enne pühi.

"Kuna külmadega ei ole võimalik asfalteerida ja kaugeltki pinnata, jäävad need tööd mõlemas piirkonnas kevadesse või suve algusse," täpsustas ta. Lepingujärgsed tähtajad läksid seejuures mitme kuuga lõhki mõlemal peatöövõtjal.

Koger & Parterid plaanisid tööde lõpetamist enne 2010. aasta lõppu, kuid Tolga sõnul takistasid seda ilmastikuolud. "Lumi raskendab kaevetöid ja kaablite valdajad, näiteks Elion, ei väljasta töölube, kuna külmadega kaevates on suur oht nende kaableid vigastada, mida on ka juba juhtunud," ütles Tolga.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785