27. detsember 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Colliers: Kohalikud turuplatsid on ärikinnisvara trendinišš

Novembrikuu ülevaates kirjutavad Colliersi analüütikud, et viimase paari aasta trendiks kujunenud asumiturud said nüüd Kristiine ja Sadamaturgude avamise näol lisa.

„Asumiturgude hoogne rajamine tähistab kahte selget trendi. Esiteks eelistavad inimesed taas oma regulaarseid sisseoste teha kodu lähedalt - sama näeme ka hüpermarketite asemel kohalike supermarketite juurde tekkimise näol. Teiseks on see märk kasvavast keskklassist, kelle jaoks turul käimine on osa eluviisist, mis värskendab rutiini ja pakub uusi kogemusi – asjaolu, et sellistel turuplatsidel, kus rendikohad on üsna kallid ja seetõttu ka toidukaup tihti keskmisest kallim, sellist tarbijat ei heiduta,“ kommenteeris Colliersi investeeringute ja hindamise juht Margus Tinno.

Ka lao- ja tööstuspindade turul näitab aktiivsus aeglast, aga kindlat kasvu. Samas ei ole tärkav nõudlus üldistatav konkreetse suurusega pinnale – küsitakse nii 500 kui 9000 ruutmeetriseid pindu. „Kindlasti ei ole põhjust liigseks optimismiks – nõudlust pärsib ettevõtete ebakindlus tuleviku suhtes, mistõttu pole pakkujate ning arendajate poolt küsitud rendihindade ja rentnikele sobivate hindade vahel veel tasakaalupunkti lihtne saavutada. Uute pindade otsingul aktiivseimad ettevõtted tegutsevad toiduainete-, ravimi- ja meditsiini- või masinatööstuses,“ ütles Tinno.

Colliers International Advisors on osa rahvusvahelisest kinnisvarateenuseid osutavast konsultatsioonifirmast Colliers International, millel on 61 riigis 480 esindust.

 

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785