23. detsember 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Prokuratuur süüdistab Nordkalki Hanilas loata kaevandamises 

Lääne ringkonnaprokuratuur saatis kohtusse kriminaalasja, milles süüdistatakse Nordkalk ASi Hanilas dolokivi loata kaevandamises, kirjutas Lääne Elu.

Nordkalk ASi ja selle juhatuse liiget süüdistatakse karistusseadustiku § 363 järgi looduskasutusloata tegutsemises, mis seisnes kaevandamisloata dolokivi kaevandamises Läänemaal Hanila vallas, selgitas Lääne ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Annely Erm.

Süüdistuse kohaselt laiendas ettevõte aastail 2002–2008 ilma loata kaevandamise ala Kurevere karjääris, rikkudes sellega maapõue seadust.

Keskkonnale tekitati üle 11,4 miljoni krooni kahju. Sellise rikkumise korral näeb seadus ette rahalise karistuse. 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785