Autor: Anne Oja • 23. detsember 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Koger raputas tülika partneri maha

Lõppeval aastal on ehitusärimees Andres Koger vabanenud kahjumlikest lepingutest ja eile ka endise äripartneri esitatud pankrotinõudest.

“Võtsin ettevõtte juhtimise üle olukorras, kus olime seotud lepingutega, millega jätkamine oleks olnud hukatuslik. Nüüd oleme nendest lepingutest väljas. Kui keegi tahab seda nimetada hea tava vastaseks käitumiseks, siis andku minna, meie jaoks oli see terve mõistusega samm, et tuua ettevõte kriisist välja,” selgitas Koger.

Koger Grupi suuromanik ja senine nõukogu esimees Andres Koger võttis grupi juhtimise üle märtsi lõpus, kui lahkus tegevjuht Andres Pärloja.

Suvel taganes ettevõte Tartu Lossi tänava kunagise sünnitusmaja rekonstrueerimise lepingust, kuna Kogeri sõnul oli näha, et lepingu täitmiseks tuleks peale maksta 10 miljonit krooni. Oktoobri algul lõpetas RKAS  firmaga Koidula raudteepiirijaama hoonete ehituse lepingu, kuna oli tekkinud oluline mahajäämus.

Novembris esitas Kogeri­ga tülli pööranud endine äripartner Jaanus Peet Koger & Partnerite vastu pankrotiavalduse. Kohtunik Viivi Villemson veendus, et maksejõuetuse väljakuulutamiseks mingit põhjust pole. Eile jättis ta Peedi pankrotiavalduse rahuldamata. Veel detsembri alguses oli Peet seda meelt, et Koger & Partnerid ei suuda oma kohustusi täita.

Peedi firmat Goraldoonet kohtus esindanud advokaat Raul Talts kuulutas: “Varade pool moodustub suures osas nõuetest ostjate vastu. Selle aasta majandusaasta kahjum on praeguse seisuga 35 miljonit krooni, rahavoogude aruannet pole ja seetõttu ei saa öelda, mis firmas toimub.”

Kohtunik teatas, et olukorras, kus võlgnikul on nõude täitemenetluses rahuldamiseks piisavalt vara, pole pankrot põhjendatud ja vaidlused tuleks lahendada muul moel.

Koger nimetas Goraldoone nõuet tavaliseks rämpsnõudeks. Küsimusele, millest konflikt algas ja kas tegemist on väljapressimisega, vastas Koger üleeile: “Ma ei saa pooleliolevat kohtuasja kommenteerida. Teie tunne ei peta teid, aga ootame kohtu otsuse ära."

Mitme hankega jännis

* Kõige ajakriitilisem hange on Antsla linna veetorustike ehitus, mis peaks käibemaksu arvestamata sisse tooma 35,2 miljonit krooni.* Tartu Lubja 7 sotsiaalmaja pidi valmima 15. novembriks, kuid hoone valmib jaanuaris.* Kaitseministeeriumile koostatakse Jägala linnaku detailplaneeringut ja keskkonnamõjude hinnangut, tööd valmivad kevadeks.* Suveks saab loodetavasti valmis Pärnu ümbersõidu läänepoolne ühendustee, mis pidi valmima aasta lõpuks.* Kiievi saatkonnahoone rekonstrueerimistööd peavad valmis saama 2011. aasta oktoobri lõpuks.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785