22. detsember 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

2010 ehituses - hinnatõus, hankevaidlused ja jokk-skeemid

Mööduv aasta oli ehitusvaldkonna ettevõtjaile pingeline. Tuli võtta riske, mis alati ei õigustanud ning nii mõnigi ehitaja hülgas ärieetika ja kasutas ellujäämise nimel ebaausaid võtteid.

Avalikkuse ette jõudis hulk juhtumeid pettustest ja kähmlustest, mis ei mõjunud just hästi ehitaja mainele. Ja hulk raha ei voolanud mitte ehitustegevusse, vaid vaidlusküsimusi lahendavate juristide kaukaisse.

Positiivsena jäävad aastat meenutama arvukad alustatud objektid. Iseäranis rõõmustasid uued arendused ja kerkivad kortermajad. Oli õnnestunud laienemisei välisriikidesse, ekspordimahud kasvasid ning jala said ukse vahele ka näiteks betoonelementide tootjad.

Mida arvavad aga lõppevast aastast ehitusvaldkonnas tegutsejad ise?

Loe tänasest Äripäevast ja pikemalt ehitusuudised.ee portaalist täna ja homme.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785