9. detsember 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Newsec: 2011 tuleb ettevõtete migreerumine

Skandinaavia kinnisvaranõustamisfirma Newsec prognoosiv, et järgmine aasta võib büroopindade turul kujuneda ettevõtete migratsiooni ajaks. Ümberkolimiste põhjuseks peamiselt asjaolu, et paljude enne majandussurutise algust sõlmitud äriruumide tähtajaliste üürilepingute kehtivusaeg lõpeb aastatel 2011-2012.

"Praegu küündib Tallinnas vabade A-klassi büroopindade tase 15 protsendini. Kuid kinnisvara omanikud ei ole tänaste lepingutingimuste muutmise suhtes paindlikud ja see võib mõjutada üürnike intensiivsemat liikumist juba järgmise aasta esimesel poolaastal. Eesti turg on väike ja seepärast võib isegi üks suurem tehing mõjutada pakkumisi ning üürihindu," selgitas Newsec Baltic vahendusteenuseid osutava töögrupi juht Andrius Vitkus.

Vitkuse sõnul peaksid need arendajad, kes soovivad ootamatuid tagajärgi vältida, alustama viivitamatult "kodutöö tegemist" - tuleb sõlmida üürilepete eellepingud järgnevateks aastateks. Samas on just 2011. aasta õige aeg uusi võimalusi otsivatele kinnisvaraarendajatele, mil pankade toetuse abil võib alustada uute mahukate projektide elluviimist.

Newseci andmetel bürooruumide vakantsus tänavu vähenest ning üüritase stabiliseerus. Teisel poolaastal võib juba märgata A-klassi bürooruumide osas teatavat hinnatõusu ning nõudluse kasvutendentsi. See näitab, et moodsate bürooruumide osas ei ole hindade vähenemine tõenäoline ning üürnike positsioon hinnaläbirääkimistel nõrgeneb. Newseci spetsialistide arvates on 2011. aasta teisel poolaastal oodata nõudluse kasvu kesklinna äripiirkonnas.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785