9. detsember 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Endine YITi juht Priit Sauk läks Teede REV-2 juhiks

Selle aasta alguses ASi YIT Ehitus juhi kohalt lahkunud Priit Sauk asus tööle teede-ehitusega tegeleva ASi Teede REV-2 juhina.

Teede REV-2 juht oli kuni augusti lõpuni Tõnu Vilipuu. "Selline otsus sündis juhatuse esimehe ja firma nõukogu vahel toimunud arutelu tulemusel," ütles toona emafirma TREV-2 Grupi juhatuse esimee Tõnis Pleksepp.

Teede REV-2 eelmise aasta müügitulu oli 521 miljonit krooni, mis on 20% vähem kui 2008. aastal. Lisaks tihedale konkurentsile turul avaldas ettevõtte majandusaasta aruande järgi tulemustele negatiivset mõju Koidula objekt, mis moodustas suure osa 2009. aasta 46 miljoni kroonisest kahjumist. Ettevõttes töötas mullu 304 inimest.

TREV-2 Gruppi kuuluva Teede-REV 2 juhatuse ülejäänud liikmed Priit Sauki kõrval on Heret Ots, Einar Kuutok ja Jaanus Laanes. Teede REV-2 valiti eelmisel aastal maanteeameti poolt parimaks tee-ehitajaks.

Ehitusettevõte TREV-2 Grupp AS koondab 11 tütarfirmat. 79,25 protsenti ettevõttest kuulub TREV Capital ASi kaudu Lembit Makstinile, Peeter Vilipuule ja Kaido Kaupile. Ülejäänu omanik on BaltCap AS.

YITi juhi kohalt lahkumist põhjendas Priit Sauk ehitusturu madalseisuga, mille tõttu muudeti firma juhtimisstruktuuri ning ühte tugevat üldjuhti polnud enam tarvis. Tänavu jaanuaris YITist lahkudes ütles Sauk, et pole veel otsustanud, kuhu edasi suunduda. Ta märkis, et on kogu elu tegelenud ehitssektoris ning see on talle südamelähedane. Samas möönis Sauk, et ehitus on Eestis praegu väga nukras seisus. "Olen mõelnud ka teiste valdkondade peale," tunnistas ta aasta alguses.

YIT Eesti juhina töötas Sauk neli aastat: esmalt oli tal firmaga kolmeaastane leping, mida pikendati aasta võrra. Täna juhib YIT Eestit Margus Põim.

YIT Ehituse konsolideeritud käive oli mullu 499 miljonit krooni ja kahjum 83 miljonit. Aasta varem oli käive 950 ja kahjum 73 miljonit krooni. Ettevõttes töötas eelmisel aastal 172 inimest.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785