8. detsember 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Domus: ostjat huvitab uus kuni 2-miljoniline maja

Lääne-Harjumaale maja ostja on huvitatud kuni 2 miljonit krooni maksvast uuest majast, kirjutab Domus Kinnisvara kutseline maakler Tiit Rannau ettevõtte blogis.

"Tänane maja ostja soovib uut või mõned aastad vana maja, milles on ehitusvead garantiiremondiga parandatud ning hind jääb alla 2 miljoni krooni. Nii on see  Harku, Saue  ja Keila valdades kui Saue  ja Keila linnas," kinnitas Rannau.

Sauel ja Keilas ostetakse tema sõnul ka 1,5-1,8 miljonit krooni maksvaid 1970-1990-ndatel ehitatud maju, mille puhul on määravaks hind, väikesed kulud maja kaasajastamisel, aga ka väljakujunenud keskkond, head vaba aja veetmise võimalused, lisaks Tallinna lähedus.

"Üle 2 miljoni maksev maja peab olema väga kvaliteetne nii ehituslikult kui materjalikasutuse poolest või unikaalne oma arhitektuurilt ja asukohalt: mere lähedus, eraldatus ja suur, metsaga krunt. Nii on müüdud ka 3 miljonini küündivaid maju," märkis Rannau.

Ta lisas, et ehitushindade langus on soodustanud kõikide kommunikatsioonidega varustatud  kinniste majakarpide (katus peal, uksed-aknad ees) ostmist: "Sundmüükidelt  ei peljata osta ka pooleliolevaid rida-või paarismajade bokse. Selliste pooleliolevate elamute hinnaks on ca 8000kr/m2."

Kaugemates valdades on hinnatase madalam ja väga erinev, jäädes 500 000- 1 500 000 krooni vahele.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785