Ober-Haus: aastaga tõusis korteri pinnaühiku hind 11%

Ober-Hausi Kinnivara korterite hinnaindeks näitab, et 2009. aasta novembriga võrreldes on kaalutud keskmine pinnaühiku hind tõusnud 11,3%.

Käesoleva aasta novembris langes pinnaühiku hind võrreldes oktoobriga 1,9%. Tallinnas langes keskmine ruutmeetri hind 5,2%, olles eelneval kuul tõusnud 7,6%.

Linnaosades olid hinnaliikumised üsna erinevad, näiteks Kesklinnas langes ruutmeetri hind 5,7%, kuid Lasnamäel tõusis 4,2%. Suuremat statistilist hinnaliikumist võis täheldada Tallinnas Nõmme (-23,6%) ja Pirita linnaosas (+19%) ning Jõhvis (-36%).

Kuna korteriturg nendes piirkondades on oluliselt madalama likviidsusega, siis suuremat kaalu nende piirkondade tehingud indeksi muutumisse ei anna ja kindlasti ei näita nii suured protsentuaalsed statistilised kõikumised ühes kuus mingit trendi, kuna tehingute arv on liiga väike ja tehingute struktuu tervikuna väga erinev.

Ober-Haus Kinnisvara kajastatud 12 piirkonna summeeritud tehingute arv kasvas võrreldes eelmise kuuga 18% (kokku 817 tehingut), mis on käesoleva aasta suurim tehingute arv ühes kuus.

Aastases võrdluses on pinnaühikute hinnad tehingute põhjal tõusutrendis, kuid Eestis tervikuna on müügipakkumiste hulk kasvanud ca 20%. 2009. aasta sama ajaga võrreldes on kaalutud keskmine pinnaühiku hind tõusnud hinnaindeksi järgi 11,3%.

Ober-Hausi hinnaindeks baseerub maa-ameti avalikul statistikal ja katab eraldi kõiki Tallinna linnaosasid, lisaks Tartut, Pärnut, Jõhvit ja Narvat (kokku 5 linna) ning võtab arvesse, et eri piirkondades tehakse erinev arv tehinguid.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed