1. detsember 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Põlvamaal ehitati 66 miljoni eest sõidu- ja jalgteid

Põlva linnas ja Himmaste külas uuendati 66 miljoni krooni eest üle viie kilomeetri sõiduteid ning rajati sama palju jalgteid.

Uue asfaltkatte said kaks maanteelõiku: korda tehti Kanepi–Leevaku maantee 3,8-kilomeetrine ja Himmaste–Rasina maantee 1,5-kilomeetrine teelõik, teatas maanteeamet. Selleks, et parandada Põlva ringtee läbilaskevõimet ning muuta jalakäijatele maantee ületamine turvalisemaks, ehitati kaks ringristmikku.

„Tegemist oli keerulise ehitusobjektiga. Ühelt poolt raskendas töid linna lähedus ja suur liiklusintensiivsus, teisalt mahukad tööd tehnovõrkudega,“ rääkis Lõuna Regionaalse Maanteeameti asedirektor Janar Taal ja ütles, et ühe teekilomeetri kohta pandi linnas maha 15 kilomeetrit sidekaablit.

Jalgteid, mis on kogu ulatuses valgustatud, ehitati kokku 5,4 kilomeetrit. Eraldi väärivad märkimist Orajõele rajatud jalakäijate sild ja tunnel. „Enam ei pea inimesed jõge ületama maanteepeenra kaudu, vaid saavad selleks kasutada uut silda. Tunnel aga ehitati selleks, et jalakäijad ei peaks intensiivse transiitliiklusega maanteed ületama halva nähtavusega kohast,“ rääkis Taal.

Tee-ehitusest üle jäänud freespurust ehitati tolmuvabad katted 20 kilomeetrile Põlvamaa kruusateedele. Kokku said uue katte kaheksa teelõiku, nende seas Põlva–Vanaküla tee 4-kilomeetrine ja Meemaste–Tännassilma tee 3,7-kilomeetrine lõik.

Tööde kogumaksumus oli 66 miljonit krooni, millest 43,5 miljonit andis Euroopa Regionaalarengu Fond ja 17,7 miljonit Lõuna Regionaalne Maanteeamet. Põlva valla osalus oli 2,1 miljonit ja Põlva linna panus 0,9 miljonit krooni. Elion rahastas 1,8 miljonit krooni eest sidekaablite rajamist.

Ehituse tellis Lõuna Regionaalne Maanteeamet, projekti koostas OÜ Reaalprojekt, teetöid tegi AS Põlva Teed ja omanikujärelevalvet AS Telora-E.

Tee avatakse lindilõikamisega täna kell 13.00 Põlva Selvehalli juures.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785