25. november 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Väikelaevade sadamasse plaanitakse ujuvmaju

SA Kesknõmme Jahisadam juhataja Martin Ellervee sõnul tahavad nad umbes kümme kuni 100 m2 suurust majad panna ujuvkaidele ning ankurdada seejärel sadamabasseini, vahendab Saarte Hääl.

SA Kesknõmme Jahisadam plaanib Kihelkonna vallas Kehila külas asuva kunagise Kesknõmme kalakasvatuskompleksi asemele rajada 30 kaikohaga sadama, mis on sõltuvalt looduslikest tingimustest ja süvendustööde mahust võimeline vastu võtma kuni 24 või isegi kuni 36 meetri pikkuseid laevu.

Ligi 7,4 hektari suurusele maaüksusele on kavas ehitada kahekorruseline 50–70-kohalise hotelliga konverentsikeskus, mille juurde kavandatavad ujuvmajad oleksid mõeldud peredele, kes peavad hotellituba ahistavaks ja soovivad olla omaette.

Välistatud pole ka ujuvmajade müümine soovijatele, kuid seda näiteks tingimusel, et sadama operaator saab neid ka võimalusel välja üürida, rääkis Ellervee.  Sadamakai kaudu elektri, vee ja kanalisatsiooniga varustatud ujuvmajade maksumus on võrreldav tavaliste elamute hinnaga.

Ellervee andmetel Eestis ujuvmaju praegu kasutusel pole: “Enne kriisi mõned Eesti firmad tegelesid ujuvmajade tootmisega ja müüsid neid ka Taani, aga ma ei tea, et neid oleks Eestisse ehitatud."

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785