17. november 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Harju eramute tehinguhind kasvas oktoobris üle viiendiku

Maade-majade turg on küll aktiivsust minetamas, ent taas on kaubeldavad elamumaad Tallinna äärealadel, kus kommunikatsioonidega maatüki eest ollakse valmis maksma kuni pool miljonit krooni, selgub Pindi Kinnisvara turuülevaatest.

Peamiselt tuntakse huvi kallimate, 6-7 miljonit krooni maksvate Nõmme ja Merivälja eramute ning keskmisest odavamate ja kehvemas seisukorras Pirital ning Nõmme piirkonna elamute vastu maksumusega ca 1,5 miljonit krooni. 

"Tihtipeale jäävad tehingud pooleli, kuna ostuhuvilised soovivad sooritada ostu täielikult omavahendite arvelt, kuid müüja pole valmis hinda oodatud tasemele langetama. Ostjad aga keelduvad järsult igasugusest juurde laenamisest hoolimata asjaolust, et müügihind vastab täielikult vara seisukorrale ja turuolukorrale," seisab ülevaates.

Harjumaa ja Tallinna hoonestatud ja hoonestamata elamumaade tehinguid tehti oktoobris vastavalt 81 ja 40 (septembris 118 ja 54).

Harjumaa eramute tehinguhind on võrreldes hinnatipuga 2007. aasta aprillis langenud 50%, eelmise kuuga võrreldes on hinnad aga 22,5% kasvanud.

Kuu kalleima tehingu hind oli 11,5 miljonit krooni.

Hoonestamata elamumaa tehinguhind on võrreldes hinnatipuga 2007. aasta mais kahanenud 61%, eelmise kuuga võrreldes on hinnakasv 1,4%. Kuu kalleim tehing tehti 2,87 miljoni krooniga.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785