1. november 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Parts: kust leida 5 miljardit Saaremaa sillale? 

Majandusminister Juhan Parts ütles Delfile kommentaariks Reformierakonna lubadusele ehitada valmis Saaremaa sild, et kõige kaalukam sõna on selles asjas öelda saarlastel endil ja ehituse rahastamise küsimus on siiani lahendamata.

Reformierakond lubab oma riigikogu valimiste programmis ehitada välja Saaremaa silla, Tallinna ringtee ja neljarealise maantee Tallinnast Mäoni ning jätkata Tallinna-Narva maantee rekonstrueerimist.

Partsi teeb murelikuks see, et need, kes 3,5 aastat on nõudnud teede rahastamise vähendamist, on asunud nüüd andma lennukaid lubadusi teede ehitamiseks.   Tema sõnul on küsimus selles, kuidas üle viie miljardi kroonise maksumusega silla ehitust rahastada: „Oluline on, et see rahastus ei toimuks teiste infrastruktuuriobjektide arvelt – peab olema täiendav finantsmudel, mille kallal me töötame."

Reformierakondlane Urmas Klaas on Saaremaa silla maksumuse hindamisel tagasihoidlikum: ta ütles partei programmi tutvustades, et sõltuvalt tehnoloogiast kulub 3–4 miljardit krooni.

Järgmise nelja aasta jooksul on majandusministri sõnul reaalne välja ehitada neljarajaline tee Tallinnast Mäoni, kuid see vajab poliitilist kokkulepet Kose-Mäo lõigu rahastamise osas, kusjuures võimalik on ka erakapitali kaasamine.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785