28. oktoober 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kohtutäitur: "hullud päevad" on kolinud kinnisvaraturule

Üleeile toimunud enampakkumisel tõusis kehvas seisus Tallinna korteri müügihind 37% alghinnast kõrgemaks ning korterit müünud kohtutäitur tõdes, et hullud päevad on Stockmanni kaubamajast nüüd kinnisvaraturule kolinud.

Korteromandi Majaka 42-2 (üldpind 41,1 m2) enampakkumisele oli kogunenud kokku kümme era- ja juriidilist isikut, lõplik müügihind pani kohtutäitur Elin Vilippuse pead vangutama.

Nimelt tõusis emotsionaalse suulise enampakkumise käigus halvas seisukorras oleva korteri hind 270 000 kroonilt (ruutmeetri hind 6569 krooni) 370 000 kroonini(ruutmeetri hind 9002 krooni).

37-protsendilise hinnatõusu teinud korteri uus omanik saab aga sisse kolida alles viie kuu pärast, kuna üüriline on eelmisele omanikule just nii mitme kuu raha ette maksnud.

Adler Kinnisvara juhatuse liikme Kalle Köömnemägi sõnul on 370 000 krooni antud korteri eest makstuna kõrge hind, kuna omanik saab valdust teostama hakata alles viie kuu pärast.

“Kriis on kinnisvaraturule küll mõjunud üldkokkuvõttes negatiivselt, kuid kriisist tulenevad lahutused, pankrotid ja muud ebameeldivad sündmused on tegelikkuses loonud olukorra, kus nõudlus on suurenenud väikeste, ühe- ja kahetoaliste korterite järele,” sõnas Köömnemägi. 

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785