27. oktoober 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Szolnoki turul likvideeritakse ehitisi

Eile teisaldati Tallinnas Mustamäel Szolnoki bussipeatuse juurest seal aastaid kasutuses olnud ebaseaduslik ehitis ning ka teisi sarnaseid ootab ees likvideerimine.

12. oktoobril määrati Szolnoki turu omanikule OÜ-le Ozioran 50 000 kroonine sunniraha, kuna firma oli jätnud täitmata linnaosavalitsuse ettekirjutise lammutada ebaseaduslik ehitis.

Viimasel tunnil sunniraha ähvardusel ebaseadusliku ehitise teisaldamine ei ole just parim märk koostööst kohaliku omavalitsusega,“ ütles Mustamäe linnaosa vanem Lauri Laats. Ta lisas, et linnaosavalitsuse eesmärgiks on kas korra loomine nii nimetatud Szolnoki turul, mis on aastaid ümberkaudsete elanike meele- ja kodurahu rikkunud.

Laatsi sõnul tuleb kiiremas korras likvideerida ka teised ebaseaduslikud ehitised ja heakorrastada Szolnoki territoorium.

Kuna turu omanik ei paista olevat huvitatud korra loomisest oma turul ega hooli seadustest, on linnaosavalitsus võtnud suuna uue turu ehitamisele Kännu Kuke kvartalis. "Juba kevadest hakkab tööle uus Mustamäe turg. Ma ei kahtle, et see saab olema populaarne kauplemiskoht mustamäelaste jaoks", kinnitas Laats. “Ja ma ei ole sugugi kindel, et Mustamäe vajab kahte turgu.”

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785