22. oktoober 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rime: müüjate huvi kinnisvara müüa on raugenud

AS Rime Kinnisvara Vahendus juhatuse liikme Monica Meldo sõnul on seoses euro tulekuga kahanenud kinnisvaramüüjate huvi müüa ning see on tinginud teatud piirkondades hinnatõusu.

"Käesoleva aasta kolmanda kvartali olulisimaks sündmuseks oli kahtlemata kindluse saamine, et Eesti läheb 2011 aastal üle Eurole. Turgu see küll otseselt ei mõjutanud, küll oleks mõjutanud see, kui oleks tulnud vastupidine uudis, kuna inimesed olid oma otsustes juba euro tulekuga arvestanud ja käitunud vastavalt sellele," rääkis Meldo.

Märgatavalt suurenes möödunud kvartalis välisinvestorite huvi kinnisvaraprojektide vastu ja Meldo kinnitas, et toimus mitmeid suuremaid tehinguid. "Oluliselt on suurenenud ka eraklientide ostuhuvi, kes soovivad teha tehingu enne euro tulekut. Teiselt poolt on jällegi vähenenud müüjate huvi müüa enne euro tulekut. Sellest on tingitud ka teatav hinnatõus teatud sektorites ja piirkondades," märkis ta.

Rime Kinnisvara kui ettevõtte jaoks olid kolmandas kvartalis olulistemateks sündmusteks kontori laiendamine ja aktiivne uute töötajate värbamine. "Lähiajal on plaanis oluliselt kasvatada töötjate arvu ja panustada koolitusse," ütles Meldo. "Nii käibe kui kasumi osas on käesolev aasta olnud edukam kui möödunud aasta. Kui eelmine aasta lõpetas ettevõte kahjumiga, siis käesoleval aastal on ettevõte olnud kasumis tänu käibe kasvule ja läbiviidud ümberkorraldustele," lisas ta.

Neljandaks kvartaliks prognoosib Meldo turu aktiivsuse jätkumist, samas järgmise aasta alguses on oodata vaiksemat perioodi tehinguaktiivsuse osas. "Välistada ei saa ka mõningast hinnalangust ja tehinguaktiivsuse vähenemist tulenevalt pakkumise suurenemisest 2011. aasta alguses," rääkis ta.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785