19. oktoober 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Algas ideekonkurss üle 18 000 m2 koolihoonele lahenduse leidmiseks

Riigi Kinnisvara AS (RKAS) koostöös Eesti Arhitektide Liidu (EAL) ning Haridus- ja Teadusministeeriumiga (HTM) kuulutasid välja Tallinna Muusikakeskkooli, Balletikooli ja G. Otsa nimelise Muusikakooli uue haldushoone lahendusele rahvusvahelise  kaheetapilise ideekonkursi.  

Koolide 18 200 ruutmeetri suurune ühishoone rajatakse Tallinnasse Pärnu mnt 57/Liivalaia tn 2a, Pärnu mnt 59 ja Pärnu mnt 61 kinnistutele.

 Ideekonkursiga loodetakse leida uuele hoonele sobivaim arhitektuurne lahendus ning lisaks lahendada ala liikluskorraldus, haljastus jms. „Hoonestus peab olema lahendatud arhitektuurselt kõrgel tasemel ja samas olema praktiline nii edasise ekspluatatsiooni kui ka ehitamise seisukohalt,“ sõnas Riigi Kinnisvara AS juhatuse esimees Jaak Saarniit.

Ideekonkursi preemiafond on 1,4 miljonit krooni, millest peapreemiana makstakse välja  400 000 krooni, teise preemiana 250 000 krooni ning kolmanda koha eest 150 000 krooni. Ülejäänud preemiafond jagatakse esimese etapi kuue parima töö vahel.

Rahvusvaheline žürii valib esimese etapi järgselt välja 10 paremat tööd, kellele tehakse ettepanek kavandite täiendamiseks ning kes pääsevad edasi teise etappi. Neist kuute auhinnatakse ergutuspreemiaga ning neist neljale tehakse ettepanek kavandite täiendamiseks ilma osalustasuta.

Esimesel etapil on kvalifitseerimisdokumentide ja võistlustööde  esitamise tähtaeg  20. jaanuar 2011. Võistluse teine etapp on kavas välja kuulutada 18. veebruaril 2011. Teises etapis esitavad osalejad täpsustatud kavandi 18. aprilliks 2011.  Võitja selgub tuleva aasta mai lõpuks.

Võistlusjuhend on kättesaadav Riigihangete Registri kodulehel, hanke viitenumber on 121044.

Haridus- ja teadusminister Tõnis Lukas meenutas, et ettepanek Muusikakeskkooli kesklinna kolimiseks tehti talle kümme aastat tagasi kooli tollase juhtkonna poolt. „Vahepeal läks hulk aega sobiva krundi otsimiseks, nüüd on kokku lepitud ka ühise koolihoone asukoht ja tehtud ettevalmistused projekteerimiseks,“ ütles minister. „Rahastamine on samuti kokku lepitud – nüüd pole muud, kui vajalik hoone valmis ehitada,“ lisas ta.

G. Otsa Muusikakooli juhi Aarne Saluveeri sõnul peab uuest hoonest tulema koht, kus toimuvad aastaringselt üritused, koht, mis koondab muusikahuvilisi laiemalt kui vaid Eestist. „Me soovime, et  hoone, kus on muusikakool, oleks Euroopa parim,“ sõnas ta.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785