13. oktoober 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uus Maa tegevjuhist sai juhatuse esimees

Uus Maa Kinnisvarabüroo juhatuse esimees vahetub rotatsiooni korras ning senise juhatuse esimehe Jaanus Lauguse kohused võtab üle tegevjuht Mika Sucksdorff.

Mika Sucksdorff võtab oma õlgadele nii ärikinnisvara teenuste käivitamise kui ka Uus Maa Kinnisvarabüroo juhatuse esimehe ameti.

Senise juhatuse esimehe Jaanus Lauguse vastutusalaks saab nüüdsest Uus Maa investeeringute juhtimine, ühtlasi jätkub Lauguse oluline roll Uus Maa juhatuse liikme ja suuromanikuna kogu ettevõte strateegia kujundamises.

Laugus ütles, et juhatuse esimehe rotatsioon pole küll Eestis seni väga levinud, ent on maailma juhtimispraktikas laialt kasutust leidnud, et vältida ettevõttes stagneerumist. Tema sõnul on ju loomulik, et riigil vahetub president, mistõttu peaks see sama moodi olema ka ettevõttes.

Laugus kinnitas, et ta ei plaani mingil moel taanduda ettevõtte juhtimisest ega oma enamusosalust müüa. "See samm näitab täielikku usaldust ettevõtte tippjuhtkonnas, julgust anda otsustus ning vastutus ettevõtte käekõigu eest teisele inimesele,” märkis Jaanus Laugus.

Laugus on olnud Uus Maa juhatuse esimees viis aastat ning töötanud ettevõttes üle 15 aasta, alustades maakleriametist.

Mulluse majandusaasta lõpetas ettevõe 17,5 miljoni kroonise käibe juures ligi 5 miljonilise kasumiga. Aasta varem teeniti müügitulu 50 miljonit, kahjumisse jäädi ligi 17 miljoni krooniga.

2009. aastal juhatuse liikmetele tasusid ei makstud. 2008. aastal maksti juhatuse liikme tasusid 612 672 krooni. Kogu kontserni töötajate brutopalk oli mullu 2,2 miljonit krooni (2008. aastal 10,8 miljonit krooni) ja keskmine töötajate arv 48 (2008. aastal 93 töötajat.)

Uus Maa juhtimises toimub veel üks muudatus. Uus Maa Kinnisvarabüroo elukondliku kinnisvara juhiks on alates oktoobrist Elari Tamm, kes oli seni Tallinna maaklerite osakonna juht. Nüüdest kuulub tema vastutusalasse ka elukondlik hindamisteenus Tallinnas, vabariigi kontorivõrgustiku elukondlik pool ja Leedu frantsiisi juhtimine.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785