12. oktoober 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tampere: arendajate julgus kasvab veelgi! 

Arco Vara AS juhatuse liige Lembit Tampere kinnitas, et arendajate julgus uute projektidega alustamisel üha kasvab ning polegi vaja ootama jääda pankade abi finantseerimisel.

„Asjalik. Nad on väga tublid. See on hea näitaja, et arendusi alustatakse,“ kommenteeris Metro Capitali Managementi Väike-Kalamajas alustatavat 100 miljoni kroonist arendusprojekti  Tampere ning lisas, et 90 korterit on Tallinnas vaid ühe kuu müük.

Pendel on tema sõnul praegu just selles servas, et tuleb uusi projekte teha, kuna nõudlus klientide poolt on olemas ja sellele nõudlusele tuleb uut toodangut vastu panna.

„Julgust on arendajatel juurde tulnud ja tuleb veelgi! Arendustega alustamine näitab, et ei pea ootama tohutuid pöördeid ega seda, et pangad tuleksid appi finantseerima. Tuleb ära kasutada olukord, kus ehituse hind on mõõdukalt madal, sest see ei jää kestma,“ rääkis Tampere.

Ehitushind, mis oli vahepeal ebaloomulikult madalal, on Tampere sõnul juba tõusnud. „Inimene, kes ehitusel töötab, peab palka saama. Ehitusmaterjalid ostetakse lõviosas sisse rahvusvaheliselt turult. Metalli hind on üleval, kütuse hind on üleval, tsemendi hind on üleval – need kolm komponenti mõjutavadki ehitushinda,“ selgitas ta.

„Oleme ka ise veel sel aastal uusi projekte alustamas ega jää ootama ebamäärast tulevikku,“ lubas Tampere.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785