30. september 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uute korterite valik Tartus väike

Majanduse madalseis on Tartus uute kortelelamute ehitamist selgelt pidurdanud ning arendaja jälgib teraselt ostjate nõudlust, sõnas Ober-Hausi Kinnisvara Tartu kontori juhataja Rauno Kiisk.

"Tänavu jälgitakse väga täpselt kuhu ja mida ehitada ning arendaja teeb endale väga detailselt selgeks, mille järgi on täna ostjatel nõudlust. Selge on aga see, et uude majja kodu soetada soovijale on valik täna Tartus väga väike," nentis ta ning tegi ülevaate Tartu uutest kortermajadest.

2010. aastal on Tartus  valminud uusi kortereid Ida tänavale (2 maja Jaamamõisa elurajoon)  ja ridaelamuboksid Kulli tänavale (Tammelinna ja Räni linnaosa piiril). Tammelinna on planeeritud 2011. aastaks samuti 15 korteriga korterelamu, mille eelbroneerimine juba käib ning huvi üpris suur. Maja planeeritud valmimise aeg on detsember 2011. Jätkuvalt on pakkumisel uued korterid  Pärna alleel (linna piiril, kuid Tartu vallas), kus hinnad algavad 13 500 kr/m2 ja Jõekaare projekti esimeses majas Siili tänaval (Emajõe kaldal Tartu linnas).

Pärna allee kortermajad 3, 5 ja 6 (arendaja Merko Tartu) on ilusa valmis haljastusega ja harjumuspärase ruumilahendustega. Lisaks on Pärna allee korterelamu väga suureks plussiks lasteaed,  mis asub samas kompleksis.

Jõekaare Siili tn 6 (arendaja SRV) maja korterid on suurte rõdudega, heade ja lausa eksklusiivsete vaadetega ning tõeliselt tulevikku suunatud lahendustega. Sõltuvalt sellest algavad ruutmeetri hinnad alates 19 000 krooni. Pakkumisel on endiselt kortereid Tartu kõrgeimas korterelamus – Tigutornis, kus hinnad ei ole määratud, vaid ootavad võimalike klientide hinnapakkumisi. Lisaks pakutakse 2- ja 3-toalisi kortereid Ida tänaval. 

Ober-Haus näeb, et kuigi nõudlus on olnud 2-toaliste korterite vastu, siis üha enam tuntakse huvi 3-toaliste vastu. "Tänane noor pere ostab või vahetab oma elamist juba 5 ja enama aasta perspektiiviga. Viimase aja trendiks võib tuua ka seda, et inimesed soovivad oma senise “magalapiirkonna” korteri välja vahetada parema asukohaga korteri vastu, kus asustustihendus on sobiv," selgitas Kiisk.

 

 

 

 

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785