22. september 2010

Nõuded ehitusprojektidele nüüd lihtsamini mõistetavad

Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts allkirjastas määruse, millega muutuvad nõuded ehitusprojektide sisule ja vormile arusaadavamaks, aidates kaasa ehituskvaliteedi paranemisele ja vähendades vaidlusi ehitussektoris nii hangete läbiviimisel kui tööde teostamisel.

Määruses on kirjeldatud ka nõuded ehitamisega kaasnevatele dokumentidele nagu ehitise eskiis, ehituse organiseerimise kava, tootejoonised jms. Määrus on ühendavaks lüliks ehitusseaduse, standardite ning hea projekteerimise- ja ehitamise tava vahel.

Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Margus Sarmeti sõnul on määrus üks esimesi samme nö uue põlvkonna ehitusvaldkonna seadusandlusest, mille koostamisel on püütud arvestada praktiseerivate tippspetsialistide seisukohtadega.

„Loodetavasti aitab seadusandluse kaasajastamine tõsta ehitajate, arhitektide ja inseneride mainet ning kutse-eetikat,“ lisas Sarmet.

Kuna määrusega kehtestatakse ehitusprojektile vaid üldised nõuded, on tellijal ja projekteerijal alati õigus kokku leppida täpsemas ehitusprojekti dokumentide mahus ning teha kokkuleppeid standardite kasutamises.

 

 

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785
Hannes RummReklaamimüügi projektijuhtTel: 518 4688