20. september 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinnas puudu soodsatest üürikorteritest

Forenom Eesti OÜ esindaja Martin Sillandi sõnul on ettevõte valmis koheselt võtma Tallinna kesklinnas pikaajalise üürile 40 möbleeritud korterit, kuna üürikorterite turul valitseb põud, vahendab adaur.ee

Üürile pakutavaid kortereid on vähe ja nõudlus ületab selgelt pakkumise, seda eriti 1-2-toaliste korterite puhul. Tegemist ei ole murrangulise pöördega üüriturul. Pigem on tegemist olukorraga, kus turul on märgatav hulk üürnike, kes on valmis kiirelt tehingu tegema, kuid seda üldisest pakutavast hinnatasemest allpool. Mõistlik on kõrge hinnapüüdluse asemel leida tühjana seisvale korterile turvaline üürnik.

Tallinnas on momendil pakkumisel hinnanguliselt suurusjärgus 1000 üürikorterit, millest kolmandik paikneb Tallinna kesklinnas. Keskmine üürikorterite pakkumishind on suurusjärgus 80.-/m², kesklinnas 90.-/m².

Reaalne tehingute tase jääb pakkumishinnast allapoole. Võib öelda, et tänasel turul on väga suur hulk üürnike, kes on vägagi kiirelt valmis üürilepingu sõlmima, kuid seda keskmisest pakkumishindade tasemest allpool.

„Täna oleme pidanud mitmele kliendile ära ütlema, sest isegi mõistlikul hinnatasemel ei ole sobilikke kortereid neile pakkuda,“ kommenteeris olukorda üürivahendusele keskendunud Forenom Eesti esindaja Martin Sillandi. „Üürikorterid on tänases seisus võimalik välja anda üsna kiiresti ehk 2-3 nädalaga. Meie oleksime täna valmis Tallinna kesklinnas pikaajalisele üürile võtma isegi kuni 40 möbleeritud korterit.“

Suur nõudlus madala pakkumise tingimustes võiks tähendada survet üürihindade tõusuks. Martin Sillandi siiski hindade tõusu ei usu: „Kõrge tööpuudus ja langenud palk ei anna isegi parima tahtmise juures võimalust pere-eelarves üüriraha osakaalu suurendamiseks.“

Siin on üürileandjate küsimus, kas anda korter momendil pisut madalama hinnaga üürile ja saada üüritulu. Või alternatiivina hoida kõrget hinnataset, kuid see-eest leppida pikalt tühjana seisva korteri kommunaalkulude tasumisega.

Mida peaks tühjana seisva korteri üürileandja täna tegema? Martin Sillandi tõmbab paralleeli äsjase hinnalangusega uute korterite müügiturul: „Lõppkokkuvõttes võitsid müügiturul need, kes tegid hetkeks hinnasoodustuse ja said oma raha kätte. Hävisid need, kes hambad ristis hindu kõrgel hoidsid ja pidid kinnisvara omamisega seonduvaid kulusid kandma. Mina soovitan tegutseda juba täna ja leida turvaline üürimaksja.“

Suur nõudlus üüriturul, mida on tagant kannustanud ka kooliperioodi algusest tingitud üürnike juurdekasv, on otsimas kortereid, mida momendil ei pakuta. Nii on nõudlusele vastutulevate korterite üürileandmine maksimaalselt paari nädala töö.

Forenom Eesti OÜ on Soome taustaga rahvusvaheline ettevõte, mis on keskendunud eraisikutelt korterite pikaajalisele üürilevõtmisele ja nende lühiajalisele allüürile andmisele. Forenom Eesti OÜ pakub üürileandjatele turvalist rahavoogu ja professionaalset teenust nii üürileandjatele kui üürnikele.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785