Autor: Rivo Sarapik • 20. september 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kinnisvarabürood laienevad

Suve hakul teatasid suuremad bürood maaklerite värbamisest, et tärkavat nõudlust rahuldada. Nüüd meelitab laienema ka äripind.

Septembri alguses teatas Uus Maa, et turuolude muutumise ja aktiivsuse kasvu tõttu taaskäivitatakse ärikinnisvaraüksus. See ei tähenda senise, möödunud nädalani Seven Real Estate Advisers nime all töötanud äriüksuse taasliitmist, vaid uue firma loomist.

„Taasliitmine oleks justkui uuesti abiellumine endise abikaasaga. Oleme selle peale ka mõelnud, teemat arutanud, kuid meie mõlemapoolne otsus oli lõpuks selline,“ kommenteeris uue üksuse loomist Jaanus Laugus, Uus Maa juhatuse liige ja üks omanikest. „Mitmed ettevõtjad otsivad uusi ruume veel soodsa hinnaga, et lepingud pikaks perioodiks fikseerida. Küsimist ärikinnisvarateenuse järele on märkimisväärselt juurde tulnud. Kindlasti on meie otsuste mõjutajaks ka eurole üleminek, et olla valmis võimalikule välisinvestorite huvile, igas kinnisvarasegmendis.“

Mullu jaanuaris jagunes Uus Maa kinnisvaragrupp kaheks ettevõtteks – Jaanus Lauguse, Mika Sucksdorffi ja Ville Jehele kuuluv Uus Maa Kinnisvarabüroo hakkas tegelema elamispindade teenustega, Uus Maa äripindade konsultandid said aga uue ärinime Seven Real Estate Advisers. Firma omanikeks Urmas Laur, Andres Hall ja Olev Mait Makk.

Ehkki viimasel on aasta lõpuni õigus Uus Maa kaubamärki kasutada, loobus ettevõte sellest juba septembrist. Uus Maa kaubamärgist loobumine on juhatuse esimehe Urmas Lauri sõnul osa ettevõtte pikemaajalisest arengustrateegiast, mille tulemusena ettevõtte keskendub äriklientide teenindamisele.

Lauguse sõnul ei saa välistada konkurentsi endise firma osa Real Seveni konkurentsi. Samas keskendub Uus Maa maaklerteenusele, ostu-müügitehingutele, üürivahendusele ja ärikinnisvara hindamisele. Endine firma osa Real Seven on tema sõnul rohkem konsultatsiooni fookusega. „Me spetsialiseeruks rohkem lihttehingutele ja klientidele,“ lisas Laugus.

Loe pikemalt tänasest Äripäevast.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785