17. september 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Staadioniehitus võib Kuressaare võlakoormuse tõttu takerduda

KOIT-kava kaudu Kuressaare linnastaadioni jaoks eraldatud 32 miljonit krooni võib tuulde lennata, kuna kuna rahandusministeerium näeb probleemi selles, et Kuressaare linnal on juba praegu võlakoormus 98% kavandatud eelarvetuludest.

Staadioniehitus nõuaks linnalt 1,4 miljoni kroonist omafinantseeringut.

Juuni alguses saatis Kuressaare linnavalitsus siseministeeriumile kirja, milles kinnitas valmisolekut omafinantseerimise osas, vahendab Saart Hääl. Toona ütles abilinnapea Kalle Koov, et üsna pea läheb lahti staadioniala planeerimine ja arhitektuurikonkurss ning 2012. aasta lõpuks on staadion valmis. Nüüd puhuvad siiski sellised tuuled, et selleks ajaks võib alles jutuks tulla staadioni võimalik rahastamine.

Rahandusministeeriumi pressiesindaja Katrin Reimanni sõnul tekkis  suur võlakoormus sellest, et linna võlakohustuste hulka on arvatud sihtfinantseeringu kohustused sihtasutustest koolide ja spordibaasi ees nende võetud laenude tasumiseks.

Reimann märkis, et raamatupidamise reeglitest tuleneb, et siduvat ja pikaajalist toetuse eraldamise kohustust kellegi ees tuleb käsitada võlana. Rahandusministeeriumiga ei nõustu absoluutselt aga Kuressaare abilinnapea Kalle Koov, kes väidab järjekindlalt, et Kuressaare võlakoormus on alla hetkel lubatud 60%.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785