Ämari lennubaasi liiklusala ehitusööd valmis

Eile avati kaitseministeerimi kalleima ehitusobjekti - Ämari lennubaasi esimene järk ehk lennuliiklusala, hoolduskompleks ja kütuserajatis.

Täieliku tegutsemisvalmiduse saavutab lennubaas 2012. aastal pärast navigatsioonisüsteemi ja administratiivala rajamist.

Ämari lennubaasi rekonstrueeritakse alates 2008. aastast, et baas oleks vajaduse korral võimeline võtma vastu liitlasvägede transpordilennukeid ning toimima õhuturbehävitajate baasina. Ämari lennubaasi rekonstrueerimisest kujuneb kaitseministeeriumi seni kalleim ehitusprojekt, mis läheb kokku maksma 1,17 miljardit krooni, millest kolmandik tuleb NATO julgeolekuinvesteeringute programmist. 

Ehitustööd teostanud AS-i Merko Ehitus teatel valmis objekt graafikus ning võimaldab lennubaasi täielikult kasutama, ja lennukeid vastu võtma hakata.

Merko Ehitus juhatuse liikme Andres Agukase sõnul on Ämari lennubaasi liiklusala laiendus ettevõtte suurim projekt insenerehituse vallas. „Rajatud on kõrgetele tehnilistele nõuetele vastav asfalt- ja betoonkattega lennurada, koos sinna juurde kuuluvate insenertehniliste rajatistega. Objekt on kaitseministeeriumile üle antud graafikus ja valmiduses, mis on võimaldanud tellijal lepingu lõpptähtajaks teostada ka kõik omapoolsed seadistus-ja häälestustööd," sõnas Agukas. 

Ämari liiklusala laiendamise ehitustööd maksid 700 miljonit krooni.

 

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed